top of page

OVER

Al vanaf jonge leeftijd was muziek een groot onderdeel van Laura’s (1995) leven, maar pas toen ze als veertienjarige een cd van Chet Baker vond op de zolder van haar ouders ontdekte ze wat uiteindelijk haar grote liefde zou blijken: Jazz. 

Kenmerkend voor Laura als zangeres is haar verhalende kwaliteit. Haar grootste inspiratie blijft The Great American Songbook waar ze eindeloze inspiratie blijft vinden in de stukken van George Gershwin, Frank Loesser en Duke Ellington. Als gastsolist bij The Fried Seven brengt ze het repertoire van de jaren 1920 weer tot leven en in het spelen met Nederlandstalige jazzband 'Vondelier' kan ze haar liefde voor de Nederlandse taal helemaal kwijt.

In 2019 studeerde Laura cum laude af van het Conservatorium van Amsterdam. In 2022 honoreerde de jury van de Laren Jazz Award haar met een "Special Appreciation Award". Door de jaren heen zong Laura al in onder andere het BIMHUIS, het Concertgebouw en op het Grachtenfestival.

"Laura's mooie, eigen stemgeluid, artistieke inzicht en contact met het publiek belooft veel voor de komende jaren." - Laren Jazz jury rapport

bottom of page